rei ki

Wat is reiki en wat betekent het?

 
Reiki is zelfheling een natuurlijke geneeswijze wat betekent:
Rei = Universele Ki = levensenergie.
Het is zo oud als de mensheid zelf.
 
Alles wat leeft heeft die energie nodig, om te  kunnen leven, groeien en herstellen.
Reiki is ongrijpbaar, het is niet tastbaar of zichtbaar. Het is hooguit voelbaar en werkt voor iedereen op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau. Je hoeft niet in Reiki te geloven om resultaat te boeken, het werkt toch wel net zoals je niet aan je zelf genezingsmechanisme hoeft te denken om bijv. een schaafwond te laten genezen.
 
Door de handen op of boven het lichaam te leggen, gaat de energie door heel het lichaam stromen waardoor blokkades worden verwerkt en zwakke plekken in het energiesysteem versterkt worden.
Reiki is energie en geeft kracht en liefde, die ons voortdurend nieuwe impulsen geeft in onze persoonlijke groei op een zéér verrassende wijze.
 
Reiki principes Mikao Usui
 
Wees vandaag niet boos
Maak je vandaag geen zorgen
Verdien je kost eerlijk
Wees aardig voor jezelf en voor anderen
Wees dankbaar

just for today

Wat doet Reiki?

 
Een reiki behandeling geeft je weer innerlijke rust die zo hard nodig is. Je komt weer dichterbij jezelf en ben even nergens aan het denken. Zo kom je in een diepe ontspanning wat goed is lichaam, mind en geest.
Door de rust slaap je beter en ben je beter uitgerust. Wat betekent dat je meer energie hebt en ’s avonds weer lekker kunt gaan slapen. Door de rust in het hoofd verandert ook je mindset, waardoor je jezelf beter gaat voelen.
De grootste oorzaak van ziekte in deze tijd is stress..
 
Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken.
 
Stress is in principe ook gezond, het is een natuurlijke reactie waarbij je lichaam jou in staat van paraatheid brengt wanneer je voor een lastige situatie of gebeurtenis staat. Jouw hartslag en ademhaling versnellen en de spieren spannen zich aan om jou in staat te stellen deze situatie de baas te kunnen zijn.
 
Omdat dit jouw lichaam enorm veel energie kost, moet je wel tijdig ontspannen.
 
En daar gaat het nogal eens mis…
 
1 op de 5 mensen heeft langdurig last van stress en spanningen en ondervindt daarbij lichamelijke en geestelijke klachten.
 
Voorbeelden van langdurige stresssituaties zijn:
een constant te hoge werkdruk problemen op het werk spanningen in het gezin door ziekte of ruzies
Als je daar verkeerd mee omgaat kun je overbelast en uitgeput raken, of erger nog: je raakt overspannen of  krijgt een burn-out
.